marți, 5 iunie 2012

Tort de mere - reteta

Ingrediente: 
5 mere,
3 linguri de zahar,
6 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri faina,
frisca.

Mod de preparare:
Acest tort de mere este preferatul meu.
In cratita in care se face tortul se caramelizeaza 3 linguri de zahar si se intind cit se poate pe peretii cratitei. Merele se pun intregi, dar fara cotor si se aseaza pe fundul cratitei (peste zaharul caramelizat), astfel incit sa toata suprafata cratitei..
Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul (atunci cind se intoarce cratita sa nu curga). Se adauga cele 6 linguri de zahar si se bate pâna devine o bezea tare. Se adauga galbenusurile, apoi se pune si faina.
Acest aluat se toarna peste mere si se pune la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca.45 min. (se verifica cu paiul sau scobitoarea). Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou. Dupa ce s-a racit, se imbraca cu frisca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu