sâmbătă, 2 iunie 2012

Ciorba de burta

Ingrediente - 1 kg 1/2 de burta prefiarta - taiata suvite
- 1 kg de carne de vita (sau os de vita - dă un gust mai bun)
- zarzavat pt supa: 1-2 morcovi, telina, 1 pastarnac, 1-2 radacina de patrunjel
- piper boabe (verde si negru)
- 1-2 ardei iuti (in functie de cat de iute va place)
- un borcan de gogoşari în oţet
- 1 capatana mare de usturoi
- 1/2 cutie de smântâna de smantana
- 5-6 galbenusuri de ou
- 2 linguri de faina

Mod de pregatire


Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare.
Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot,  sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar intregi.Se lasa la fiert pana ce zeama se albeste si devine putin opaca.Se adauga acum burta si se scot legumele.Se mai lasa cam 35-40 de minute sa se inmoaie si burta.
Separat pregatim smantana pentru final,amestecam cu piper, faina, otet şi  gălbenuşurile de ou crud.Apoi se adaugă usturoiul zdrobit.
Se toaca patrunjelul verde şi se presară deasupra atunci cand se serveste..
Se serveste cu ardei iute alaturi si cu inca un castronel de smantana simpla alaturi.Cui ii place poate servi şi cu pastă de hrean. Ciorba de burta nu este atât de greu de pregatit pe cat pare, mai ales daca folositi burta prefiarta. Rezultatul merita tot efortul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu