miercuri, 6 iunie 2012

Chec aperitiv - reteta usoara

Ingrediente 
un ardei rosu,
un ardei galben,
un ardei verde,
un piept de pui mare,
100 g kaizer,
100 g masline negre,
200 g ciuperci,
o legatura de ceapa verde,
4 linguri de ulei,
8 oua
2 cani de faina,
250 g smantana,
8 linguri de gris,
un praf de copt,
100 g cascaval afumat
    sare după gust

Pregatire
Taiem pieptul de pui cubulete si le calim putin in ulei. Separat curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in uleiul in care am calit pieptul si l-am scos intr-un vas. Separat spalam ciupercile si le taiem marunt, le calim  pana se inmoaie.  scoatem ciupercile  intr-un castron peste care adaugam ardeii  spalati, curatat si taiati cuburi. Se taie, de asemenea,  kaizerul si maslinele cubulete si se pun impreuna cu celelalte. Ouale, se bat spuma.Se adaugă smantana amestecata cu gris si apoi faina  amestecată cu praful de copt. In compozitia obtinuta se pune amestecul de legume.Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia si la final se adauga cascavalul afumat  dat pe razatoarea mare.
Se unge tava  cu ulei si se tapeteaza cu faina dupa care se toarna compozitia. Se tine la cuptorul dinainte incins 45 de mintue.
Precizez: cantitatile folosite sunt cam pentru doua tavi de chec si pentru o masa de 4-5 persoane. 
Acest chec aperitiv est foarte consistent, dupa cum va dati seama din ingredientele folosite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu