luni, 4 iunie 2012

Cartofi frantuzesti - reteta

Ingrediente
5-6 cartofi - dimensiuni potrivite
5 oua
500 g smantana
sare
100 g bacon - optional

Mod de pregatire
Eu fac de cele mai multe ori varianta fara bacon pentru ca folosim cartofii frantuzesti ca pe garnitura. Dar cand ii mancam ca fel principal, folosesc si bacon. Este ore reteta foarte usoara si delicioasa.
Se fierb cartofii in coaja ( ii scoateti din apa cand sunt aproape fierti,). Se fierb si ouale tari.
Cartofii se taie rondele si se aseaza primul strat intr-o tava. Dupa fiecare strat a adaugati sare! Acest strat se unge cu smantana din abundenta. Stratul doi se face din cele 5 oua taiate rondele. Stratul de oua se unge iar cu smantana din abundenta. Stratul trei este format din rondele de cartofi la fel ca primul. Deasupra se pune iar smantana din abundenta. Se pun la cuptor pana cand se rumenesc.
Pentru varianta cu bacon dupa stratul de oua se mai presara un strat de bacon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu